INDLÆG FRA D. 22 FEBRUAR

Chili con Carne… sådan cirka… ♥

528858_382535015112013_1136028727_n 562935_382534801778701_936327567_n 562186_382534968445351_1043682969_n

Chili con carne.. sådan cirka… 
Fik bikset en helt heldig gang chili con carne sammen igår…
Dette er en hurtig chili jeg har fundet på…
Har man god tid så kan man f.eks. tilsætte lidt øl og/eller mere væde og lade det simre
over længere tid…

750 g magert hakket oksekød af god kvalitet 
(smiler… er SÅ frygtelig sart med mit kød, ved det! Men synes ikke det er godt, det der bliver hakket i sådan nogle lange orme, og synes generelt at kvaliteten mange steder er alt for dårlig og ofte fyldt med “elastikker” og andre mindre sjove ting, men kan varmt anbefale det fra vores lokale Mad med Mere “landslagteren” hvis man er her fra Faaborg, der er kvaliteten altid helt i top!)
1 stort løg
2 ds hakkede fl. tomater
1/2 grønsagsbouillonterning og to mindre glas vand
1 ds kidney beans (evt 2 ds det kan den sagtens klare og det får den jo til at strejke lidt længere)
godt med tørret timian og oregano… hmm vel 2 gode tsk af hver vil jeg tro…
spidskommen hmm 3 gode tsk… måske… 
3 af Niels’s gode hjemmedyrkede små røde chilier som jeg har tørret på snor i vindueskarmen… eller en god del cayenne-peber (meget af det, der disideret hedder chili-et-eller-andet-halløj er blandingskryderi og nogen gange tilsat smagsforstærker og ikke så godt synes jeg) friske chilier er også gode at bruge.. mængde efter sort og ønsket styrke… 
2 store eller 4 små stk. god mørk chokolade 70-80% smag om der evt skal mere i..
HUSK! At kokken har lidt privilegier…  ligesom at man jo nyder et godt glas rødvin mens man laver pasta bolognese, så må man nyde et par gode stykker af den mørke chokolade og en kop dejlig mokka når man tilbereder chili con carne… hehe..
ca. 1-2 tsk stødt kanel smag til efter ønske…
Evt salt (husk bouillonen jo salter en del)

Tilbehør:
Cheasy skyr (synes det er den skyr der smager bedst) eller creme fraiche.
Frosne, optøede majs hehe.. ja eller hvad man nu skal kalde dem…
Nachos chips (kan jo udelades, meeen dejligt med lidt knas jo)
Som regel laver jeg også guacamole til, men kunne ikke finde noget sted de havde 
avokadoer der var modne nok…

Hakket løg og kød brunes med timain, oregano, spidskommen og chili
Tomater bouillonterning og vand tilsttes og simrer til væsket er reduceret en del.
Kindey beans (skyllede og afdryppede) chokolade og kanel tilsættes og det varmes rigtig godt igennem og smages til…
Er der stadig for meget væde simrer det til man synes det er konsistensen er fin…

FØLG MIG PÅ BLOGLOVIN HER:
http://www.bloglovin.com/blog/12775479/?claim=4tvupsbt2fp%22%3EFollow%20my%20blog%20with%20Bloglovin%3C/a%3E

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INDLÆG FRA D. 22 FEBRUAR